Wat kan je doen met 1000 dagen?

Wij (mijn geliefde Anneke Witte-van den Broek en ik) realiseerden 'De Welige Witte'.

 

Heerlijkheid

Doordat we van de stad naar het dorp waren verhuisd, herontdekten we de heerlijkheid van het platte land en ontstond het idee om een woning met een stukje grond in het groen te zoeken, waar we iets terug zouden kunnen doen voor de natuur. 3 jaar later streken we neer in het buitengebied van Baarle-Nassau. Gelukkig lagen onze plannen al klaar om iets moois te doen met dit 22500m2 stukje aarde: We besloten het om te zetten van landbouwgrond naar natuurgrond en gingen 1000 dagen aan het werk...

We legden het 2ha. grote natuurpark 'Heerlijkheid de Welige Witte' aan. Met hulp van Stg. Het Brabants Landschap plantten we ruim 2600 bomen en struiken, groeven een poel en zetten een hoogstamfruitboomgaard, natuurweides en een lindenlaan.

Het is werkelijk prachtig om te ervaren wat er gebeurt als je de monocultuur (in ons geval was dat mais) verruilt voor natuur: Wat een veerkracht heeft Moeder Aarde en wat een heerlijkheid geeft zij aan ons. De biodiversiteit is hier de afgelopen jaren werkelijk geëxplodeerd!

 

Boerenschuur
De boerenschuur werd verbouwd tot een multifunctionele ruimte. We saneerden het asbest dak, plaatsten zonnepanelen, hergebruikte veel tweedehands materialen en lieten authentieke elementen in het zicht, wat de look & feel enorm heeft geholpen. Binnen is er een centrale zaal met een podium, bar en keuken en zijn er zijn er twee break-out rooms. 


Het pand biedt tevens plaats aan OWME studio (voorheen White Noise Studio te Riel) met naast de zaal, die warm klinkt, een control-room, solisten-booth en een drum-booth. Het is mogelijk om live-opnamen voor genodigden te maken.

Buiten is er een ruim terras met een presentatie podium en in het privé park bevinden zich verschillende salons-in-het-groen die worden verbonden door prachtig meanderende wandelpaden.


Gebruik

De Welige Witte is een bedrijf aan huis, en handelsnaam van OWME, ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel onder nr. 1805483. Ze is door de gemeente Baarle-Nassau als niet-vergunningplichtig aangeduid, gezien de kleinschaligheid van de bedrijfsvoering.

OWME gebruikt de locatie voor haar eigen muziekproducties, recording sessies, lessen, trainingen en workshops, en ze is nu ook beschikbaar voor collega's.
De Welige Witte is voorzien van alle benodigde faciliteiten voor vergaderingen, lessen, retraites, trainingen, heidagen, bedrijfsopleidingen, workshops, etc.


Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.


Gastheer

Onno Witte

Geboren en getogen aan de Oosterschelde.

Musicus; studeerde aan het Brabants Conservatorium, tourde sinds de jaren '90 internationaal en nam enkele 10-tallen platen en cd's op met diverse formaties, kijk op www.owme.nl voor meer informatie

Producer, technicus en sessie musicus @ OWME Studio (White Noise Studio) portfolio

Momenteel werkzaam als onderwijs adviseur bij Metis Onderwijsadvies.

Werkte als docent, coach, manager en onderwijs-ontwikkelaar en adviseur voor Het Venster, Peter van Anrooy, De Plantage, YMA, Fontys Hogescholen, BKKC.

LinkedIn: http://linkedin.com/in/onno-witte-47225926 


De wulp

We gebruiken de wulp als beeldmerk voor de Welige Witte.

De wulp is een grote, sierlijke weidevogel, die elk jaar omstreeks eind februari komt nestelen in de weides rondom de Welige Witte. Als je zo aan het einde van de winter haar roep hoort, weet je dat er een nieuwe lente gaat komen. Dit geeft ons telkens weer de warmte en energie om het laatste stukje donkerte door te komen; Leven de wulp, een heerlijkheid!

 

Het logo van de Welige Witte is ontworpen door Maarten Siljée            siljeegrafischontwerp.nl